standard background
Bel mij vrijblijvend op 06 10 91 70 74

Homme

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn ouders hebben jarenlang hard gewerkt als lelie- en rozenkweker. In dit bedrijf heb ik heel wat tijd doorgebracht door naast mijn studie te helpen. De voor- en nadelen van het ondernemerschap heb ik dan ook goed meegekregen.

Na mijn studie ben ik gaan werken in de accountancy en heb daarbij bij drie verschillende kantoren gewerkt. Drie verschillende kantoren, maar alle drie hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van mij als persoon.

Gedurende mijn studie en mijn werk heb ik daar de nodige dingen naast gedaan. Binnen diverse bestuursfuncties ben ik zowel op operationeel als strategisch niveau bezig geweest met het ondernemerschap. Momenteel doe ik dat nog steeds bij het Bevrijdingsfestival Utrecht en bij de stichtingen Vondelpark en Wittevrouwen Bolwerk (bedrijfsverzamelgebouwen). Daarnaast heb ik jarenlang een column gehad in het huisblad van de beroepsorganisatie van registeraccountants waarin ik mijn visie heb gegeven op het accountantsberoep en aanverwante zaken. Een aspect waarmee ik heb geleerd kort en krachtig, maar wel onderbouwd mijn mening te geven. Ook als niet iedereen het daarmee eens is.

Na het afronden van mijn opleiding tot accountant ben ik les gaan geven op de universiteit waar ik ook zelf student ben geweest: Nyenrode. Daar geef ik het vak Advanced Auditing, een vak gericht op het doorgronden van een onderneming in al zijn facetten. Uiteindelijk met als doel een efficiënte en effectieve controle in te richten. Maar ook minstens zo belangrijk om een onderneming daadwerkelijk te begrijpen en het totaalbeeld te krijgen.

Gedurende vijf jaar ben ik vennoot geweest bij een middelgroot accountantskantoor. Binnen dat kantoor heb ik me, naast het bedienen van mijn klanten, ook beziggehouden met het aansturen en motiveren van de afdeling audit en het op een hoog niveau houden van de vaktechniek op kantoor. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de verdere uitwerking van de strategie van kantoor en het acquireren van nieuwe opdrachten.

In 2014 heb ik besloten om volledig voor mezelf te beginnen. Het ondernemerschap bleef lonken. De behoefte aan vrijheid en het op eigen wijze kunnen inrichten van de manier waarop ik mijn klanten wil bedienen hebben de overhand gekregen. Niet langer beperkt worden door externe regelgeving en toezichthouders, maar daadwerkelijk kunnen helpen daar waar het iets toevoegt.

Tot slot over mij. De behoefte aan ruimte en vrijheid komt terug in mijn passie voor zeilen. Met een groep mensen het ruime water op en je eigen grenzen verleggen. Als schipper vaar ik met groepen. Met een groep mensen die elkaar niet kent aan het eind van de tocht een groep creëren blijft een mooie ervaring. Zowel onervaren zeilers laten kennismaken met zeezeilen als met ervaren zeilers meerdaagse wedstrijden zeilen (o.a. CAM-race en Fastnet), alle aspecten dragen bij aan een verdere persoonlijke ontwikkeling. Een ervaring die bijdraagt aan mijn functioneren als adviseur en begeleider in het bedrijfsleven.