standard background
Bel mij vrijblijvend op 06 10 91 70 74

Diensten

Ik kan onder andere de volgende diensten aanbieden:

Sparren

Afhankelijk van de behoefte maken we periodieke afspraken. Tijdens die afspraken staan we stil bij de verschillende aspecten van het ondernemen waar je tegenaan loopt. Dit kan variëren van strategische keuzes die je moet maken tot dagelijkse operationele zaken waar je een keer bij stil wilt staan. We kunnen stilstaan bij de keuzes die je al hebt gemaakt en nog eens wil herbeoordelen of het beter had gekund en stilstaan bij de keuzes die je moet gaan maken. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn financiën, strategie, marketing, personeelszaken, functioneren van medewerkers, eigen presteren, etc.

Coachen (financiële) medewerkers

Het is belangrijk om te zorgen voor betrouwbare informatie. Zowel financieel als niet financieel. Zeker belangrijk nu, maar ook in meer opgaande tijden. Niet altijd is het mogelijk gebleken dat je financiële administratie de groei van je bedrijf heeft kunnen bijbenen. Ontwikkelingen gaan door en wat enkele jaren geleden misschien nog de ideale situatie was voor je bedrijf, kan inmiddels behoorlijk zijn doel voorbijschieten. Het coachen en begeleiden van je medewerkers om te kunnen voldoen aan de eisen, is dan vaak een goede oplossing.

Ad hoc

Hoewel we samen ernaar streven dat problemen worden voorkomen in plaats van opgelost, kan het natuurlijk gebeuren dat zich zaken voordoen die aangepakt moeten worden. Afhankelijk van de soort situatie kan ik daarin een ondersteunende dan wel coördinerende rol spelen. Zeker bij incidentele zaken, kan het zinvol zijn dat iemand meekijkt en ondersteunt. Vooral om te voorkomen dat in de hectiek het overall beeld verdwijnt en teveel aandacht uitgaat naar de verkeerde zaken en de belangrijke aspecten onderbelicht blijven. Zo ben ik onder andere ingeschakeld bij de begeleiding van een zelfstandig deel van een onderneming waarvan de levensvatbaarheid niet langer aanwezig was.