Website-4
Bel mij vrijblijvend op 06 10 91 70 74

Diensten

De financieel-strategische advisering van Fierder richt zich op bedrijven met een omzet tussen de 15 en 150 miljoen euro.

Financieel-strategisch advies richt zich, zoals de naam al zegt, op het raakvlak van de bedrijfsstrategie en financiën. Daarbij wordt aandacht besteedt aan de strategie van je bedrijf in combinatie met historische informatie en toekomstgerichte informatie. De strategie om te bepalen wat je doelstellingen zijn, de historische informatie om te weten waar je moet bijsturen om je strategie te realiseren en de toekomgerichte informatie om vast te stellen welke stappen je moet nemen om te zorgen dat je plannen ook realiseerbaar blijven.

De strategie van veel bedrijven is ambitieus. Bij de uitvoering wordt vaak aangelopen tegen beperkingen waardoor de doelstellingen niet worden behaald. Een goede strategie houdt rekening met de aanwezige (financiële) middelen. Om de strategie te kunnen uitvoeren zal dan ook de nodige aandacht moeten worden besteed aan de financiële aspecten.

De invulling van de dienstverlening hangt af van de fase waarin jij en je bedrijf zich momenteel bevinden. Het maakt immers nog wel verschil of de benodigde gegevens in de basis aanwezig zijn, maar nog omgezet moet worden naar relevante en begrijpelijke informatie of dat deze gegevens nog verzameld moeten worden. Het maakt verschil of je de informatie wilt gebruiken voor interne besluitvorming of dat deze juist inzichtelijk gemaakt moet worden voor externe partijen zoals de bank of een mogelijke koper van je bedrijf.

Samen zullen we in kaart brengen wat je behoefte is en hoe we de betreffende informatie kunnen verkrijgen. Bij de stappen die daarna gezet moeten worden, zal ik ondersteunen. Uiteindelijk met als doel dat mijn inzet niet meer of slechts beperkt nodig zal zijn. Informatie als basis voor beslissingen.

De diensten die ik aanbied, zijn:

Opzetten rapportage, inclusief borging in onderneming

Deze dienstverlening is met name interessant als je huidige rapportages nog niet de informatie bieden die jij, je medewerkers of externe partijen nodig hebben om relevante beslissingen te kunnen nemen.

Analyseren en conclusies trekken o.b.v. aanwezige rapportage

Deze dienstverlening is vooral zinvol als alle relevante informatie in principe aanwezig is, maar het daarbij de vraag is of je de informatievoorziening volledig benut. Trek je de juiste conclusies of zie je wellicht iets over het hoofd? Dit kan incidenteel zijn of op periodieke basis.

Parttime CFO

Je onderneming is te klein voor een volledige CFO, maar te groot om er helemaal geen te hebben. Als parttime CFO richt ik me op alle aspecten die samenhangen met de financiële verantwoording: de interne en externe rapportages, de financiële processen, de communicatie met alle relevante betrokkenen (banken, aandeelhouders, MT, accountant, enz.)

Ondersteuning bij aan- en verkoop

Op het moment dat je betrokken bent bij de verkoop van je onderneming of de aankoop van een andere onderneming komt er veel op je af zie je cruciale zaken snel over het hoofd. Dit zijn trajecten die je niet dagelijks uitvoert en waar je organisatie meestal ook niet op voorbereid is. Ik help je het hoofd koel te houden, intern zaken te coördineren en weloverwogen keuzes te maken.